Yerba mate drinken om af te vallen

Like this article?

Hoe kan je het beste Yerba Mate drinken om af te vallen?

Yerba mate is een plant die vooral in het Zuid-Amerikaanse gebied wordt geconsumeerd, meestal in infusie. De thee is gemaakt van yerba mate-bladeren, heel gebruikelijk in de bergachtige gebieden van het gebied, die worden gedroogd, gesneden en gemalen. Je kunt het warm of koud drinken en de smaak is bitter, maar aangenaam, hoewel veel mensen het zoeten met suiker, honing of een andere zoetstof. Het is belangrijk om te weten dat yerba mate cafeïne bevat, het is geen infusie. Het heeft veel eigenschappen voor het lichaam, hoewel er ook enkele voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen. Een van de kenmerken is dat het je niet alleen kan helpen om gewicht te verliezen, maar ook om vet te verbranden. Hoewel het op zichzelf geen wonderen verricht, is het een ideale aanvulling om dit doel te bereiken.

Inhhoudsopgave

Eigenschappen van Yerba Mata om af te vallen

Yerba mate kan u helpen vet te elimineren en gewicht te verliezen dankzij zijn afslankende eigenschappen:

het is diuretisch en zuiverend. Dit is geweldig om te helpen bij het vasthouden van vocht en om uw nieren beter en sneller te laten werken. Bovendien is deze eigenschap erg goed voor mensen met een slechte darmtransit, omdat het helpt om het lichaam beter te zuiveren. Vaak is wat we over hebben geen vet, maar verzamelen we grote hoeveelheden vocht en dit, geloof het of niet, zorgt er ook voor dat we zwaarder worden of er gezwollen uitzien.

Yerba Mate helpt het energieverbruik te verhogen. Yerba mate versnelt de stofwisseling, vooral als het ’s ochtends wordt gedronken. Daarom is het ideaal om het als ontbijt te nemen. Als je koffie drinkt, kan het een goede vervanger zijn, daarnaast bevat het nog cafeïne, waardoor je ’s ochtends je batterijen weer oplaadt.

Yerba Mate onderdrukt de eetlust. Het is niet zo dat het drinken van yerba mate het verlangen om te eten wegneemt, maar het bedriegt wel de maag. Het heeft een verzadigend vermogen dat bijvoorbeeld snacken tussen maaltijden helpt voorkomen.

Verder bevat Yerba Mate geen significante calorieën. En dit betekent? Nou, eigenlijk zijn de calorieën die het bevat ver onder het normale niveau, wat perfect is om je dieet te begeleiden. Het verhoogt alleen de calorieën als je het inneemt met witte suiker of een zoetstof die ze wel heeft.

Hoeveel Yerba Mate mag er per dag worden genomen?

Mate is ideaal als begeleiding bij diëten, omdat het op zichzelf geen wonderen zal doen. Het is echter wel een goede aanvulling. Dus naast gezond eten is het aan te raden om meerdere keren per dag mate toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld zo’n 100 gram mate per dag drinken, vergezeld van een gezonde voeding.

Als u mate wilt bereiden om af te vallen en uw dieet te begeleiden, moet u er rekening mee houden dat het water niet mag koken, het mag alleen heet zijn op het moment dat de mate wordt toegevoegd. Ook, zoals we al zeiden, als je witte suiker toevoegt, zul je de calorieën verhogen. Om dezelfde reden moet je het ook niet combineren met voedingsmiddelen met grote hoeveelheden koolhydraten of verzadigde vetten zoals koekjes.

Hoe Yerba Mate te nemen om af te vallen?

Er is niet maar één manier om yerba mate te drinken om af te vallen. We gaan je een aantal verschillende laten zien, zodat je degene kunt kiezen die je het leukst vindt of je kunt verschillende manieren om het te nemen afwisselen:

De traditionele manier

Mate is typerend voor regio’s van Zuid-Amerika, zoals Argentinië, Paraguay, Uruguay of Zuid-Brazilië. Om het te nemen zoals de traditie dicteert, zijn de gebruiksvoorwerpen essentieel. Aan de ene kant is er de mate zelf, die een container is waarin hij wordt gemaakt. En aan de andere kant is er de zogenaamde bombilla, een metalen rietje waarmee mate gedronken wordt. Om het te bereiden, moet je water toevoegen in een thermoskan en het verwarmen, maar zonder het te koken. Later wordt de yerba toegevoegd aan de mate tot driekwart. Bedek met je hand en schud. Vervolgens wordt de yerba op de muren geplaatst, waardoor er een centraal gat overblijft waar het warme water wordt toegevoegd. Vervolgens wordt de bol geplaatst en is deze klaar om te drinken.

Mate in infusie

Je kunt een aftreksel van yerba mate bereiden zoals je elke andere plant zou doen. Voeg voor elke kop water een eetlepel yerba mate toe om te berekenen. Als je het klaarmaakt, laat het een paar minuten rusten en dat is alles.

Water van Yerba Mate is eigenlijk een aftreksel van yerba mate, maar dan koud. Maak een liter infuus klaar en laat het afkoelen, of serveer het met ijs. Je kunt munt of groene munt toevoegen. Natuurlijk altijd eerst spannen. Het kan worden ingenomen als water.

In shakes

Je kunt yerba mate toevoegen in shakes of de inmiddels zo bekende smoothies. Ook in sappen of smoothies.

Voorzorgsmaatregelen bij het drinken van Mate om af te vallen

Het bevat cafeïne, dus het is stimulerend en kan je, net als koffie, van streek maken. Het heeft cafeïne als een alkaloïde in zijn chemische samenstelling.

Soms kan het je maag van streek maken. Het is een beetje samentrekkend en de tannines die het bevat kunnen je een vol gevoel geven of zelfs brandend maagzuur. In het volgende artikel laten we zien hoe je de zuurgraad van mate kunt vermijden.

Zoals we hebben gezien, moet het niet erg heet worden bereid. Mate wordt warm gedronken, maar niet erg heet.
Het wordt niet aanbevolen om dit kruid te gebruiken als u lijdt aan nierproblemen, hypertensie, vooral als u synthetische diuretica gebruikt.

Yerba Mate Argentina
Yerba Mate
admin

Geschiedenis Yerba Mate

De Yerba mate plant werd door de Guarani Indianen reeds lang vóór de 16de eeuw ontdekt, toen de Europeanen op het Zuid-Amerikaanse continent toekwamen en

Lees verder »
Yerba Mate
admin

Cultuur van Yerba Mate

Mate is een drank gemaakt van een plant die bekend staat als yerba mate, zeer gewaardeerd in Zuid-Amerika, vooral in Argentinië, Uruguay en Paraguay, maar

Lees verder »
voordelen van Yerba Mate
Yerba Mate
admin

10 voordelen van Yerba Mate

Yerba Mate is tegenwoordig een bijzonder populair drankje maar we vragen ons natuurlijk af of Yerba Mate goed is voor onze gezondheid.Hieronder zetten wij met

Lees verder »
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment